Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Special Olympics «Όλοι διαφορετικοί, όλοι Ίσοι»

Spread the love

Είμαι περήφανη ως άνθρωπος και ως εκπαιδευτικός που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στο καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» το οποίο εκπονείται από τη συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και των Special Olympics International. Απευθύνεται σε παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης προσχολικής και σχολικής ηλικίας με ή χωρίς νοητική αναπηρία και προάγει την κοινή συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ύστερα από προτροπή του συντονιστή για το πρόγραμμα & επικεφαλή προπονητή Powerlifting των Special Olympics Hellas κ. Κωλέττη Ανδρέα, με χαρά δήλωσα συμμετοχή με το σχολείο μου, το 36ο Δημ.Σχ.Πειραιά σε παράλληλη δράση με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό. Ο σχεδιασμός των δράσεων αποτελούνταν από ένα θεωρητικό μέρος και δυο αθλητικές δράσεις –S.O. Bocce με τον προπονητή Bocce των Special Olympics Hellas κ. Μπλέτσα Βαγγέλη και S.O.Basketball- S.O.Bowling με τον επικεφαλή προπονητή Basketball των Special Olympics Hellas κ. Μακρόπουλο Κωνσταντίνο -στον αύλειο χώρο και στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος των οδών Τζαβέλα και Αλεξάνδρου στον Πειραιά.

Ο στόχος του προγράμματος είναι, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, το σπάσιμο των στερεοτύπων, η αποδοχή και η συνεισφορά, η προώθηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων με ή χωρίς αναπηρία και τελικά η ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις και απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

Προτρέψτε τα παιδιά σας, τους μαθητές σας, τους φίλους σας να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και κάντε τους κοινωνούσα αποκτώντας έτσι ενσυναίσθηση, νέα βιώματα και κατανόηση της διαφορετικότητας και της αναπηρίας.

Πείτε ΣΤΟΠ στον κοινωνικό αποκλεισμό, βάλτε τα θεμέλια σε μια κοινωνία που βάλλεται ποικιλοτρόπως και δώστε χαρά μέσα από τα βιώματα που δίνει ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ! Σας ευχαριστώ Special Olympics Hellas για τη δυνατότητα που μας δώσατε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή τη ΧΑΡΑ!!! Με εκτίμηση, ΘΩΜΑΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ 36ου ΔΗΜ.ΣΧ.ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>