Κυ. Ιαν 29th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Τρόμος σε χωριό της Θεσσαλονίκης: Δράστες «χτύπησαν» επτά σπίτια την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνταν

Spread the love

Εξετάζουν την χρήση αναισθητικού – Οι κάτοικοι, που είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, είδαν το πρωί ότι οι δράστες ξήλωσαν τις πόρτες των σπιτιών και άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τουςΈνα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε χωριό της Θεσσαλονίκης, όταν αδίστακτοι δράστες «μπούκαραν» σε επτά σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα και κοιμόντουσαν και στη συνέχεια κατάφεραν να γίνουν «καπνός» χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Όλα έγινα στο χωριό Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου και όπως περιγράφει στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χρήστος Σαραμούρτσης, οι οικογένειες αντιλήφθηκαν ότι είχαν πέσει θύματα μόλις ξύπνησαν το πρωί και είδαν τα σπίτια τους να είναι άνω κάτω.Οι δράστες, σύμφωνα με όσα είπαν οι κάτοικοι, φαίνεται πως έδρασαν περίπου στις 3 το πρωί εκμεταλλευόμενοι ότι εκείνη την ώρα τα θύματα κοιμόντουσαν. Δεδομένου ότι ουδείς πήρε χαμπάρι ότι κάποιος έχει μπει στο σπίτι τους και το φέρνει «τούμπα» προκειμένου να βρει χρήματα ή κάτι αξίας, κάνει τα θύματα να υποψιάζονται ότι τους έριξαν υπνωτικό σπρέι την ώρα που κοιμόντουσαν.«Είμαστε ένα ήσυχο χωριό και μας κάνει εντύπωση ότι μέσα σε ένα βράδυ λήστεψαν τόσα σπίτια. Είναι πολύ περίεργο που οι κάτοικοι – κυρίως ηλικιωμένοι, κοιμόντουσαν και δεν αντιλήφθηκαν τίποτα και αν δεν ξυπνούσαν το πρωί να δουν τα σπίτια τους αναστατωμένα δεν θα καταλάβαιναν τι έγινε», αναφέρει ο κ. Σαραμούρτσης. Όπως είπε η μία οικογένεια, κατάλαβε ότι κάτι έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς το πρωί βρήκαν μία τσάντα πεταμένη στον κήπο, αφού πρώτα οι δράστες είχαν πάρει από μέσα ότι θεώρησαν αξίας.

Σε άλλη περίπτωση, τα θύματα είδαν το πρωί την πόρτα της κουζίνας να είναι ξηλωμένη από τους μεντεσέδες και μόλις πήγαν στο δωμάτιο της κόρης τους που λείπει για σπουδές, βρήκαν στο πάτωμα όλα τα ρούχα από τις ντουλάπες. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι δράστες πήραν ένα πορτοφόλι και αποχώρησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.Επιπλέον, αφού ολοκλήρωσαν την δράση τους στα σπίτια και λίγο πριν φύγουν από το χωριό των 2.000 κατοίκων, έκλεψαν το αυτοκίνητο μιας οικογένειας που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους.Όπως είναι λογικό τα περιστατικά αυτά προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Νεοχωρούδας οι οποίοι κατήγγειλαν στην αστυνομία τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον κ. Σαραμούρτσης, κανείς δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει ποιος και γιατί μπορεί να χτύπησε ένα ήσυχο χωριό, την ώρα μάλιστα που οι κάτοικοι ήταν μέσα στα σπίτια τους και τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν χειρότερη τροπή.

Σημειώνεται ότι, δύο ημέρες νωρίτερα και πάλι βραδινές ώρες, άγνωστοι έφτασαν με φορτηγό έξω από αποθήκη καταστήματος του χωριού με οπωροκηπευτικά είδη, κατάφεραν να φορτώσουν ό,τι είχε μέσα και να φύγουν ανενόχλητοι.Όλο το χωριό πλέον ζητάει την ενίσχυση αστυνόμευσης και την εμφανή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζονται να βγάλουν πρόγραμμα περιπολίων και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα και τις περιουσίες τους. Ήδη, οργανώνουν τις κινήσεις τους μέσα από σχετικές ομάδες στο Facebook ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>