
«Το 2022 είχαμε 200% αύξηση στην κρουαζιέρα με 61 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 15% από τις παραδοσιακές αγορές, είχαμε 140 εκατ. ευρώ από τις κινηματογραφικές παραγωγές που φέραμε στην περιοχή.
Πρόσφατα η μακεδονική κουζίνα αναδείχθηκε ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες κουζίνες στο παγκόσμιο κύπελλο μαγειρικής», επισήμανε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum.
Στη συνέχεια, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε:
«Όσα έχουμε πετύχει δεν είναι το ταβάνι αλλά η βάση εκκίνησης για να έχουμε τουρισμό τεσσάρων εποχών 12 μήνες το χρόνο» και προέτρεψε τους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας «να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη και θα διαπιστώσετε σε 1-2 χρόνια πως θα είναι η καλύτερη επένδυση που θα έχετε κάνει».
mononews.gr
More Stories
Θεσσαλονίκη: Παρ’ολίγον τραγωδία με αγοράκι 1,5 έτους που κλειδώθηκε μέσα σε αυτοκίνητο
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου: Αρχίζει το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, με την παράσταση «Να τις τολμάμε τις λέξεις»
Αποστολή παιδιών ΑμΕΑ του Δήμου Ωραιοκάστρου σε κατασκήνωση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2023