Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Συνταγή: Λαγάνα εύκολη (χωρίς μίξερ) που θα την λατρέψετε εσείς και η οικογένειά σας (ΦΩΤΟ)

Spread the love

Αύριο είναι η αργία της Καθαράς Δευτέρας και πολλοί από εσάς ενδέχεται να θέλετε να φτιάξετε μόνη σας την παραδοσιακή λαγάνα. Σας έχουμε τη λύση!

Τα υλικά που θα χρειαστείτεUnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Για την ζύμη

400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτγ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 κτγ αλάτι
2 κτσ ταχίνι

Για το ταψί

Λίγο ελαιόλαδο
Σουσάμι

Για το άλειμμα

1 κτσ μέλι
Λίγο νερό

Για το πασπάλισμα

Μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ρίχνουμε ενδιάμεσα και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να εφάπτεται με την ζύμη με μεμβράνη .
  6. Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 50 c
  7. Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  8. Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας και την κάνουμε λεπτή σε πάχος.
  9. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  10. Βάζουμε μέσα την ζύμη που έχουμε ανοίξει , την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
  11. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι μαζί με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  12. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με τα δάχτυλά μας κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
  13. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 20 λεπτά στους 180 c.

Η πιο νόστιμη και παραδοσιακή λαγάνα είναι έτοιμη να την απολαύσετε χωρίς μίξερ και πλάστη και χωρίς κόπο.

ΠΗΓΗ: www.thessnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>