Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Συναυλία από τη συμφωνική ορχήστρα του Δ. Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής

Spread the love

έσσερα κοντσέρτα του Wolfgang Amadeus Mozart για πιάνο επέλεξε να ερμηνεύσει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε δύο συναυλίες της, με πρωταγωνιστές καταξιωμένους και αγαπημένους σολίστες και μαέστρους.

Η 2η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 21.00 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (κτίριο Μ2).

Τα απαιτητικά κονσέρτα για πιάνο θα ερμηνεύσουν οι Θοδωρής Τζοβανάκης και Τίτος Γουβέλης ενώ στο πόντιουμ της ορχήστρας θα βρεθεί ο Μαέστρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο Mozart έχει συνδέσει το όνομά του με τη φόρμα του κοντσέρτου, εξελίσσοντάς το και δημιουργώντας 27 αριστουργήματα για πιάνο με αλησμόνητες μουσικές αφηγήσεις. Τα κονσέρτα αυτά βρήκαν σημαντική ανταπόκριση στο βιεννέζικο κοινό όταν τα συνέθεσε ο Μozart και αποτελούν μέχρι σήμερα κορυφαίες δημιουργίες, τόσο του ίδιου του συνθέτη, όσο και του μουσικού αυτού είδους γενικότερα.
2η Συναυλία – Παρασκευή 08/04/2022
Πρόγραμμα:
W.A. Mozart: Divertimento, KV 136
W.A. Mozart: Κοντσέρτο αρ.23 για πιάνο και ορχήστρα, σε Λα μείζονα,KV488
W.A. Mozart: Κοντσέρτο αρ.21 για πιάνο και ορχήστρα, σε Ντο μείζονα,KV467
Δ/νση Ορχήστρας: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Πιάνο: Θεόδωρος Τζοβανάκης
Πιάνο: Τίτος Γουβέλης

Τιμές εισιτηρίων 10€ και 5€(μειωμένο) ώρα έναρξης 21.00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2, Αιθ. Αιμίλιος Ριάδης
Προπώληση: Στα εκδοτήρια του ΜΜΘ και ηλεκτρονικά στην Ticket Services:
https://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=7266

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σε συνέχεια της ισχύουσας ΚΥΑ, για την είσοδο των θεατών σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη η επίδειξη: Α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Β) Πιστοποιητικού νόσησης ή Γ) Self-test 24 ωρών για ανηλίκους από 4 έως 17 ετών συνδυαστικά με: αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>