Σα. Ιαν 28th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Σε ποιες περιοχές θα βρείτε τα φθηνότερα και ακριβότερα ενοίκια στη Θεσσαλονίκη

Spread the love

Σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε το κόστος ενοικίασης κατοικιών στο κέντρο και στην ανατολική Θεσσαλονίκη το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε αντίθεση με συνοικίες του δυτικού τμήματος της πόλης, όπου τα ενοίκια κυμαίνονται σε πιο προσιτές τιμές.

Η αυξημένη ζήτηση σε συνδυασμό με την χαμηλή προσφορά σε καλά και ποιοτικά διαμερίσματα είναι ο κυριότερος λόγος που παρατηρούνται υψηλές τιμές στα ενοίκια των σπιτιών στη Θεσσαλονίκη.

Στο κέντρο της πόλης οι τιμές των ενοικίων κατοικιών παραμένουν υψηλές. Αυτό συμβαίνει διότι είναι η δημοφιλέστερη επιλογή του κόσμου, μιας που ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των ηλικιών καθώς και οικογενειών, εξηγεί, μιλώντας στο Thestival ο κ. Κωνσταντίνος Τζάρος, πρόεδρος μεσιτών Θεσσαλονίκης. Στα ύψη είναι οι τιμές των ενοικίων στην Καλαμαριά και την Τούμπα, περιοχές που υπάρχει επίσης ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο.

Με εξαίρεση την περιοχή του Ευόσμου, οι συνοικίες της δυτικής Θεσσαλονίκης έχουν την “πρωτιά” στη λίστα με τα οικονομικότερα ενοίκια κατοικίας στην πόλη. Η Σταυρούπολη, η Νεάπολη και το Κορδελιό, είναι οι περιοχές στις οποίες παρατηρούνται οι χαμηλότερες τιμές ενοικίων στα σπίτια.

Η… χαοτική διαφορά στις τιμές σπιτιών από γειτονιά σε γειτονιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μεγάλες διαφορές στις τιμές των ενοικίων παρατηρούνται από γειτονιά σε γειτονιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει στο Thestival ο κ. Θεόδωρος Τζέμης, μεσίτης που δραστηριοποιείται στο κέντρο της πόλης, το ενοίκιο ενός διαμερίσματος 120 τ.μ. στην Λεωφόρο Νίκης ή στις κάθετούς της, μπορεί να κυμανθεί από 1.300 έως 1.800 ευρώ μηνιαίως, ενώ η τιμή ενός αντίστοιχου διαμερίσματος στην περιοχή γύρω από την οδό Αλεξάνδρου Σβώλου κυμαίνεται από 600 έως 850 ευρώ τον μήνα.

Η φθηνότερη επιλογή για ενοικίαση διαμερίσματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται στην περιοχή της Ροτόντας μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου η τιμή του ενοικίου σε ένα διαμέρισμα 40 – 60 τ.μ. υπολογίζεται στα 350 με 550 ευρώ μηνιαίως.

Ποιες περιοχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επιλέγονται από φοιτητές και ποιες από οικογένειες

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη δημοφιλέστερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για ενοικίαση κατοικίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>