Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις φλόγες τρεις πολυκατοικίες στο Κίεβο μετά από νέο “γύρο” ρωσικών βομβαρδισμών

Spread the love

Ρωσικά πυρά έπληξαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών· οι πρώτες πληροφορίες που έδωσαν κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, την ώρα που οι μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία επιδιώκει να περικυκλώσει ο ρωσικός στρατός, δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Εφιαλτικές ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για τη δοκιμαζόμενη πόλη του Κιέβου. Εκρήξεις ακούγονταν απο πολύ νωρίς στην ουκρανική πρωτεύουσα και τουλάχιστον τρεις πολυκατοικίες χτυπήθηκαν από τους Ρώσους, με τους Ουκρανούς πυροσβέστες να δίνουν μάχη να περιορίσουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν.

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δύο πολυκατοικίες 9 και 16 ορόφων στη δυτική συνοικία Σβιατοσίν του Κιέβου. Στις 05:36 οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στο εννιαόροφο κτίριο. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από τους διασώστες στη 16οροφη πολυκατοικία, και 35 άτομα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το φλεγόμενο κτίριο.

Φωτιά ξέσπασε όμως και σε μία πολυκατοικία 10 ορόφων στην περιοχή Ποντίλσκιι του Κιέβου μετά από ρωσικό χτύπημα. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν από τον πρώτο έως τον πέμπτο όροφο, και στις 6:51 το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τις σβήσουν. Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: www.thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>