Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Μέχρι το Πάσχα άρση και άλλων μέτρων

Spread the love

Στην χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, στην άρση μέτρων, καθώς και στην προκήρυξη πρόσληψης 4.000 νοσηλευτών αναφέρθηκε σε δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο επίσκεψης του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

«Ξεκινάνε οι αιτήσεις για τα χάπια της Pfizer, ενώ παράλληλα θα κινείται και η διαδικασία για την χορήγηση των χαπιών της Merck» ανέφερε ο υπουργός, ενώ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που τα παραλαμβάνει.

«Υπάρχουν κάποια επιστημονικά δεδομένα αλλά η διαδικασία είναι η ίδια, θα διασφαλίσουμε αντιικά φάρμακα για όλο τον πληθυσμό. Παρόλα αυτά η πρόληψη και το βασικό στοιχείο προστασίας είναι ο εμβολιασμός και αυτή τη στιγμή παρά τα υψηλά κρούσματα που καταγράφονται, το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει στο 84 με 85% μας προστατεύει από τις νοσηλείες» είπε.

Ο κ. Πλεύρης ερωτηθείς για την άρση μέτρων και τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τόνισε ότι «μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί και άλλα μέτρα, ενώ όσο δεν πιέζεται το εθνικό σύστημα υγείας, οδεύουμε δε πλήρη άρση για τους εμβολιασμένους το καλοκαίρι».

Για την κατάσταση των νοσοκομείων εκτίμησε ότι «είμαστε σε νούμερα ελεγχόμενα για το εθνικό σύστημα υγείας, στις απλές κλίνες σημειώνονται κάποια κενά και ήδη υπάρχει αποκλιμάκωση».
Προκήρυξη πρόσληψης 4.000 νοσηλευτών

Τέλος ο υπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη πρόσληψης 4.000 νοσηλευτών για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι καθώς από τον ΠΟΥ και το ECDC υπάρχει προειδοποίηση για κλιμάκωση κρουσμάτων από Σεπτέμβρη» είπε.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>