Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Ναυτικός αποκλεισμός της Οδησσού από ρωσικά πλοία – Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση

Spread the love

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου οι εχθροπραξίες μαίνονται, 22 ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στην Οδησσό, Λεωνίδας Καπερναράκος, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πόλη, και πλέον είναι θέμα χρόνου η εισβολή των Ρώσων.

Χτες έγινε βομβαρδισμός 4 χωριών και πόλεων περίπου 60 χλμ. από την Οδησσό στα δυτικά, ενώ υπήρξε και παράκτιος βομβαρδισμός για να αχρηστευθούν οι νάρκες.

Σε αναρτήσεις του ο περιφερειακός στρατιωτικός διοικητής της Οδησσού ανέφερε ότι κατερρίφθησαν δύο Μινκ που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πόλη.

Περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες βρίσκονται στα χαρακώματα στην πόλη και περιμετρικά αυτής, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της αεράμυνας βρισκόταν στην πόλη Τούζλα όπου έγινε και η κατάρριψη των δύο Μινκ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τούζλα έχει χτυπηθεί, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει καταστραφεί η ουκρανική αεράμυνα.

Τα ρωσικά πλοία είναι πλέον ορατά και πλησιάζουν τις ακτές της Οδησσού, με τους κατοίκους και τις αρχές να αναμένουν τους βομβαρδισμούς.

Σημειώνεται ότι στην Οδησσό παραμένουν περίπου 750.000 πολίτες.

«Πριν την απόβαση θα δούμε αύξηση των αεροπορικών επιθέσεων»

«Η αποβατική επιχείρηση είναι μια από τις πιο πολύπλοκες επιχειρήσεις που υπάρχουν. Απαιτεί εκκαθάριση των ακτών από ναρκοπέδια, και ακριβέστατο συγχρονισμό και αεροπορική υποστήριξη. Πριν γίνει η αποβατική ενέργεια πρέπει να δούμε αύξηση των αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή. Ο κίνδυνος είναι ότι όταν πας σε χειρουργικού τύπου χτυπήματα, πρέπει να πετάς χαμηλά, και άρα είσαι ευάλωτος. Είναι μια πολύπλοκη επιχείρηση, για αυτό οι Ρώσοι καθυστερούν, και πρέπει να γίνει και από τη θάλασσα και από την ξηρά», σημείωσε ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκοςκ. Φενέκος.

«Οι ρωσικές δυνάμεις των Ρώσων δεν είναι επαρκείς για κατάληψη πόλεων»

«Ο Πούτιν αν πάρει την Οδησσό μπορεί να ενώσει με την Υπερδνειστερία. Οι αναλυτές λένε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν είναι αρκετές για την κατάληψη των πόλεων και την κατοχή τους μετά. Η ειρηνευτική διαδικασία κατά τη γνώμη μου συμφέρει και τον Πούτιν και τον Ζελένσκι», τόνισε ο ίδιος.

«Οι δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν ρίχνουν “λάδι στη φωτιά”»

Σχετικά με το σχέδιο για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που παρουσίασαν και οι FT, ο κ. Φενέκος ανέφερε ότι «Αναγκαστικά θα προχωρήσουν οι διπλωματικές πρωτοβουλίες. Κάποιοι τις προωθούν και κάποιοι τις υπονομεύουν. Οι δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν ότι είναι εγκληματίας πολέμου υπονομεύουν τη διπλωματία. Δεν κάνει να ρίχνεις “λάδι στη φωτιά”. Δεν αμφισβητούμε ότι γίνονται εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Αλλά καλύτερα να είναι λιγότερες οι δηλώσεις. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα δεχτεί το σχέδιο το να είναι η Τουρκία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ εγγυήτριες δυνάμεις».

«Είναι η ώρα των καθαρών γραμμών»

«Το ότι υπάρχει σχέδιο για να τελειώσει ο πόλεμος είναι θετικό. Πρέπει το ΝΑΤΟ να βγάλει ανακοίνωση ότι δε θέλει την ένταξη της Ουκρανίας. Αν βασιστεί ο Πούτιν στη δέσμευση της Ουκρανίας για αυτό, κανείς δεν του εγγυάται ότι σε 10-15 χρόνια θα το αντιμετωπίσει και πάλι. Είναι σημαντικό το ΝΑΤΟ να τοποθετηθεί, είναι η ώρα των καθαρών γραμμών», τόνισε κλείνοντας ο κ. Φενέκος.

ΠΗΓΗ: www.thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>