Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα από την Θεσσαλονίκη

Spread the love

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, ανακοίνωσε τη μόνιμη πρόσληψη νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, ανακοίνωσε τη μόνιμη πρόσληψη νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ.

«Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη δουλειά από το Υπουργείο, για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό. Για τις θέσεις των νοσηλευτών που γίνανε, μας πήρε αρκετό καιρό για να μπορέσουμε να πάρουμε όλα τα στοιχεία των νοσοκομείων, τα στοιχεία της πληρότητας, τα στοιχεία του προσωπικού, τα στοιχεία των επικουρικών που δουλεύουν και να μπορέσουμε να κάνουμε μια δίκαιη κατανομή», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν συνολικά 127 νοσοκομεία, στα οποία δεν είναι απλό να γίνει η κατανομή.

«Είναι δουλειά μηνών», ανέφερε εμφατικά η Μίνα Γκάγκα, διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις είναι πλέον στον ΑΣΕΠ και η δημοσίευση της προκήρυξης για μόνιμες προσλήψεις των νοσηλευτών αναμένεται το Σεπτέμβριο. «Προσωρινά αποτελέσματα θα έχουμε Δεκέμβριο. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από τα περιφερειακά νοσοκομεία, για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να στελεχωθούν τα μικρά επαρχιακά νοσοκομεία και θα προχωρήσουμε στις μεγάλες πόλεις σε δεύτερο χρόνο», τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Τέλος, η Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας και τον αριθμό των διασωληνωμένων που νοσούν από κορονοϊό επεσήμανε ότι: «Έχουμε εισαγωγές αρκετές, οι περισσότερες δεν είναι πολύ βαριές. Δεν έχουμε πολλούς διασωληνωμένους. Έχουμε θανάτους, αλλά είναι κυρίως μεγαλύτεροι άνθρωποι με πολλά συνυπάρχοντα νοσήματα. Έχετε δει ότι και με τη γρίπη έχουμε θανάτους», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>