Σα. Ιαν 28th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Κ. Ιακώβου: Η καθαριότητα έπαψε να είναι το πρώτο πρόβλημα του Δ. Θεσσαλονίκης

Spread the love

Για βελτιωμένη εικόνα του Δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα της καθαριότητας κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανικών Μέσων, Κωνσταντίνος Ιακώβου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Thestival.

Η καθαριότητα έπαψε να είναι το πρώτο πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιακώβου, προσθέτοντας πως η προσπάθεια για μια πόλη καθαρή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στο Thestival ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανικών Μέσων του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως σε βάθος τριετίας οι υπόγειοι κάδοι θα επεκταθούν και σε άλλες κοινότητες του Δήμου πέραν του ιστορικού κέντρου.

Η χωροθέτηση και εγκατάσταση 185 υπογείων κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων θα γίνει σε βάθος τριετίας σε 83 συνολικά επιλεγμένες θέσεις στις Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ δημοτικές κοινότητες“, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η πόλη στον τομέα της καθαριότητας, που δεν είναι άλλο από τα μπάζα και τα άλλα ογκώδη αντικείμενα που εναποθέτουν πολίτες σε πεζοδρόμια.

“Ενδεικτικό της έξαρσης του προβλήματος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα είναι ότι η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου μαζεύει καθημερινά 40 τόνους ογκωδών αντικειμένων”, σημείωσε χαρακτηριστικά απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να συνεργάζονται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την άμεση απομάκρυνσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>