Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Κλειστή η Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας στο Τριγωνικό λόγω καθίζησης – Αποκομμένα 1.000 στρέμματα με καλλιέργειες

Spread the love

Σε εξέλιξη είναι το γεωλογικό φαινόμενο που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με την καθίζηση του εδάφους στην περιοχή του Τριγωνικού στο Δήμο Σερβίων Κοζάνης. Η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας θα παραμείνει κλειστή στο ύψος του Τριγωνικού έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες καθώς σημειώθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα.

Η κίνηση για τους διερχόμενους οδηγούς θα γίνεται από παράδρομο. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα καλλιεργήσιμα εδάφη, περίπου 1000 στρεμμάτων που οι αγρότες δεν μπορούν να προσεγγίσουν καθώς απαγορεύεται λόγω των συνθηκών, αφού οι υπερυψομετρικές διαφορές φτάνουν τα δυο μέτρα στα χωράφια και οι αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστραφεί.

Οι καθιζήσεις έχουν δημιουργηθεί πιθανότατα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών από το προηγούμενο χρονικό διάστημα και λόγω των εδαφών σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έντονη είναι πάντως η ανησυχία των κατοίκων και κυρίως των αγροτών της περιοχής, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του χωριού Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποιος μάλιστα ανέφερε ότι και στο παρελθόν υπήρξε πρόβλημα με την καθίζιση του εδάφους, ποτέ όμως σε τέτοιο μέγεθος, να καθίσει η γη όπως είπε, έως και 2 μέτρα ,με την καταστροφή να είναι κυρίως για τους αγρότες μεγάλη.

Εν τω μεταξύ, το οδικό τμήμα Ρυμνίου – Τριγωνικού, όπου παρατηρήθηκαν καθιζήσεις του οδοστρώματος, επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια και τον Διευθυντή Τεχνικών έργων Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνο Γρίβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας, το σημείο παρουσιάζει έντονα προβλήματα και συνιστάται προσοχή στους οδηγούς. Η αρμόδια τεχνική υπηρεσία προέβει στη λήψη προσωρινών μέτρων οδικής ασφάλειας, όπως την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων, μέχρι να γίνει η οριστική αποκατάσταση, μετά από σχετική μελέτη που θα υλοποιήσει άμεσα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης και θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την τοπική κοινότητα του Τριγωνικού, προς στιγμήν το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται με την συνδρομή και του ΙΓΜΕ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>