Σα. Ιαν 28th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Καβάλα: Διέρρηξαν 15 σπίτια – «Τρύπωναν» από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα

Spread the love

Η λεία από τις 15 διαρρήξεις που διέπραξαν, περιλάμβανε μετρητά συνολικού ύψους 17.780 ευρώ και 1.160 λέβα Βουλγαρίας

Η συνεργασία των αστυνομικών της Ασφάλειας Καβάλας, του τμήματος Παγγαίου και του σταθμού Ορφανού είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν 15 διαρρήξεις που είχαν γίνει από τις 8 Ιουνίου σε σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Οφρυνίου στην Καβάλα και να συλληφθεί το «δίδυμο» αλλοδαπών που τις διέπραξε.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται με ένα όχημα στην Εγνατία Οδό Καβάλας–Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δυο αλλοδαποί πήγαιναν στην περιοχή με οχήματα που νοίκιαζαν για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια έκαναν διαρρήξεις στις οικίες, στις οποίες τρύπωναν συνήθως από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα.

Η λεία από τις 15 διαρρήξεις που διέπραξαν, περιλάμβανε μετρητά συνολικού ύψους 17.780 ευρώ και 1.160 λέβα Βουλγαρίας, τιμαλφή αξίας 19.750 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά αυτοκινήτων και διάφορα έγγραφα, ενώ σε μία περίπτωση διέρρηξαν και ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από ένα σπίτι και άρπαξαν από το εσωτερικό του μία ηλεκτρονική συσκευή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή των δραστών μέρος των κλοπιμαίων και των χρημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>