Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για την έγκυο – Είμαστε στη διάθεση των Αρχών

Spread the love

Για ανακριβή στοιχεία σχετικά με την ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού της εγκύου, κάνει λόγο η διοίκηση του Ιπποκρατείου – Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ίδια, έχασε το μωρό της από αμέλεια δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι στην περίπτωση της γυναίκας ακολουθήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και αφού δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της, αποχώρησε με οδηγίες.

“Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της.

Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της. Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία” αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

newsbomb.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>