Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε τρεις ληστές – Έκλεψαν από σπίτι 3.500 ευρώ και αντικείμενα αξίας 15.000 ευρώ

Spread the love

Στη σύλληψη τριών ανδρών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έκλεψαν από το σπίτι 47χρονης γυναίκας στην Τούμπα 3.500 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και ηλεκτρονικό υπολογιστή που κοστολογούνται περίπου στα 15.000 ευρώ στο σύνολο.

Πρόκειται για δύο Έλληνες 32 και 36 ετών καθώς και για έναν 31χρονο Ουκρανό, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις και… ανατίναξη ATM.

Kατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν:

  • (3) άτομα, έπειτα από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης, για περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σε βάρος 47χρονης ημεδαπής, όταν με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, φορητό υπολογιστή και κοσμήματα από το διαμέρισμά της. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αεροβόλο πιστόλι, κατσαβίδια και αντικείμενα τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Σημειώνεται ότι, στο παρελθόν, οι τρείς συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές, με τον έναν εξ’ αυτών να έχει συμμετάσχει σε ληστείες τραπεζών και διαρρήξεις ΑΤΜ με την μέθοδο της ανατίναξης και τους υπόλοιπους δύο σε διαρρήξεις οικιών. (συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό).
  • (5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Αναφέρεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων που επέβαινε σε όχημα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς στην περιφερειακή οδό, πλην όμως άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
  • (3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 54χρονου ημεδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κατερίνης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (12) ετών, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.
  • (2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Υπογραμμίζεται ότι, ένας εξ’ αυτών προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο και κινούμενος με όχημα ανέπτυξε ταχύτητα, για να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί λίγο αργότερα.
  • (1) άτομο για παράβαση των Νομοθεσιών περί ζώων και όπλων.
  • (1) άτομο, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.
  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.
  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.
  • (1) άτομο για σωματική βλάβη και απειλή σε βάρος 50χρονης ημεδαπής. Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική καταγγελία, συνελήφθη 40χρονη αλλοδαπή, η οποία ως οικιακή βοηθός επιφορτισμένη με την επίβλεψή της, την χτύπησε στο πρόσωπο και την απείλησε.  
  • (5) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>