Σα. Ιαν 28th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Τσάκωσαν πατέρα και γιο να αδειάζουν βυτιοφόρο με βιομηχανικά απόβλητα σε φρεάτιο

Spread the love

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για απορρίψεις υγρών αποβλήτων σε αγωγούς σε περιοχές του Δήμου Θέρμης, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση.

Πρόκειται για δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής (πατέρας-γιος) 61 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 61χρονος κινούμενος πεζός προκειμένου να εποπτεύει για εντοπισμό τυχόν περιοίκων και ο 34χρονος οδηγώντας βυτιοφόρο μεταφοράς αποβλήτων ιδιοκτησίας του, προσέγγισαν φρεάτιο ανενεργού αγωγού ακαθάρτων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης στην περιοχή των Βασιλικών, προκειμένου να απορρίψουν το φορτίο του βυτίου που περιείχε βιομηχανικά απόβλητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.

Ελήφθη δείγμα από το περιεχόμενο του βυτίου με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος, για την περαιτέρω εργαστηριακή του ανάλυση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε το βυτιοφόρο όχημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>