Κυ. Ιαν 29th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Spread the love

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, προτείνει η εισαγγελέας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Για τη θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία κατηγορούνται 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους.

Όπως γράφει το grtimes, εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα. Δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου και η σχετική πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη, ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Δεν θέλω εκδίκηση, αλλά δικαίωση»
«Δεν θέλω εκδίκηση, αλλά δικαίωση». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, έπειτα από την πρόταση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή σε δίκη και των δώδεκα κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού.

«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και θα πράξει προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η θυσία του Άλκη θέλω να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης και όχι διχασμού», ανέφερε στο ThessToday.gr, ο κ. Αριστείδης Καμπανός, με τον ίδιο να προσθέτει πως πλέον όλα μπήκαν στην τελική ευθεία και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ως μία κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας, χαρακτήρισε την πρόταση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών ο κ. Καμπανός, όπου υπογραμμίζει πως το μόνο που ζητά και περιμένει είναι «οι θύτες να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένειά μας δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτό».

Ο κ. Καμπανός εξακολουθεί να υποστηρίζει μαζί με τον δικηγόρο του κ. Αλέξη Κούγια πως σε περίπτωση που η υπόθεση παραπεμφθεί σε δίκη, αυτή θα έπρεπε να γίνει στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «το σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθούν έκτροπα, και εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να διχάσει την πόλη μας αλλά να μας ενώσει όλους σαν κοινωνία. Δεν αφορά καμία ομάδα».

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης
Πάνω από 30 τραύματα είχε το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που δέχθηκε δολοφονική οπαδική επίθεση στην Θεσσαλονίκη, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με το πόρισμα τα τέσσερα από αυτά ήταν στο κεφάλι, ενώ άλλα δύο ήταν ρωγμώδη κατάγματα.

Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση είχε περιγράψει την βαναυσότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, στην μηριαία αρτηρία με το δρεπάνι, με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και με λοστούς.

Πηγή: www.news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>