Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μήνα

Spread the love

Ξεκίνησε πριν από λίγο η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε κλίμα κατάνυξης πλήθος πιστών παρευρέθηκε και φέτος στην περιφορά του Επιταφίου, που βγαίνει πρώτος στους δρόμους της πόλης προκειμένου να τον ακολουθήσουν οι έμποροι και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, τα οποία θα είναι σήμερα ανοιχτά μέχρι τις 19:00.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά άρχισε νωρίτερα από τις υπόλοιπες εκκλησίες. Στις 17:00 οι ιερείς, οι ψάλτες, οι αναγνώστες βγήκαν από τον Ιερό Ναό με πομπή και σταμάτησαν επί της οδού Ίωνος Δραγούμη όπου και έψαλαν τα εγκώμια.

Λόγω της περιφοράς του Επιταφίου θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:
α. Ιων. Δραγούμη, στο τμήμα της από Εγνατία μέχρι Τσιμισκή, β. Τσιμισκή, στο τμήμα της από Δραγούμη μέχρι Κομνηνών, γ. Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από Τσιμισκή μέχρι Εγνατία, δ. Εγνατία, στο τμήμα της από Πλ. Δημοκρατίας μέχρι Ελ. Βενιζέλου.

Στην περιφορά του Επιταφίου παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>