Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο αδερφός του 43χρονου που πέθανε στο “Παπανικολάου” – Τι απαντά το νοσοκομείο

Spread the love

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί η οικογένεια του 43χρονου που πέθανε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Ο αδερφός του θυματος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» και τόνισε πως «έχω αναγνωρίσει τον αγώνα που έχει κάνει το νοσοκομείο στην εποχή του κορωνοϊού. Δε θέλω να δυσφημήσω κανέναν. Τα όσα έχουν ειπωθεί είναι από την επίσημη κατάθεση που έχει δώσει το νοσοκομείο, δε γνωρίζω ποιος έδωσε αυτή την κατάθεση. Είμαι διατεθειμένος, να ανέβει το έγγραφο το σχετικό».

«Αν χτυπήσετε το ΑΜΚΑ του δε βγάζει τη διεύθυνση κατοικίας του; Δε βγάζει το τηλέφωνό μου; Εκεί μένει η μάνα μου. Το νοσοκομείο νοιάστηκε τόσο πολύ για το πώς θα διώξει τον αδερφό μου; Δεσμεύεστε ότι του έγιναν αιματολογικές εξετάσεις;», ρώτησε τον κ. Νίκο Καπραβέλο, διευθυντή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Προσβάλλετε τη μνήμη του αδερφού μου»

«Ο αδελφός μου δούλευε το πρωί και πονούσε. Το αν πίνει αλκοόλ ή καπνίζει μαριχουάνα είναι δικαίωμά του. Όλοι έχουν την ίδια αξία. Μη βγαίνετε και μου λέτε ότι είναι άστεγος. Προσβάλλετε τη μνήμη του», συνέχισε ο κ. Καμπάκας.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε, και η περιποίηση των πληγών δείχνει ασθενή που είχε πλήρη επικοινωνία, τα ζωτικά του ήταν καλά. Εμείς εκτιμήσαμε χρόνια προβλήματα. Προσφέραμε τις υπηρεσίες μας και είπαμε να επανέλθει για περιποίηση των χρόνιων προβλημάτων του», είπε ο κ. Καπραβέλος.

«Δεν είμαι εκπρόσωπος του νοσοκομείου, μιλάω ως γιατρός, όχι ως διοικητικός. Όταν κλήθηκε η ιατρική υπηρεσία να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον ασθενή, τις προσέφερε. Όλα τα υπόλοιπα, δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω. Δεν έχω πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Γιατί την ώρα του θανάτου του αδελφού μου δεν καλέστηκε ιατροδικαστής;»

«Λέτε ότι δεν ξέρετε τι έχει πει το συμβούλιο. Εγώ το ξέρω. Αφού το μάθετε και εσείς, μετά να βγείτε να μιλήσετε. Ξέρω τι έχει δηλώσει το νοσοκομείο στο ΑΤ Πυλαίας. Κατά την ώρα θανάτου του αδερφού μου, γιατί καλέστηκε η αστυνομία από το νοσοκομείο σας αφού γνωρίζατε ποιος είναι και γιατί δεν ήταν εκεί ιατροδικαστής; Βρέθηκε σε μια καρέκλα ενάμιση μέτρο από τη γραμματεία ο αδερφός μου», είπε ο κ. Καμπάκας.

«Το νοσοκομείο όταν ζητάει νεκροψία νεκροτομή, γίνεται με παραπεμπτικό στο αστυνομικό τμήμα. Παραγγέλνουμε νεκροψία – νεκροτομή με τη βοήθεια του αστυνομικού τμήματος», απάντησε ο κ. Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε τις συνθήκες θανάτου του 43χρονου

«Πρέπει να σεβαστείτε την αδυναμία του νοσοκομείου να δώσει απαντήσεις σε ευαίσθητα δεδομένα, οι αρχές και ο υπουργός είναι ενήμεροι. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται ότι πέθανε αβοήθητος ένας ασθενής σε μία καρέκλα και το νοσοκομείο δεν το πήρε είδηση», ανέφερε αρχικά.

«Ήταν ένας ασθενής με ιδιαιτέρα προβλήματα, που δεν μας επιτρέπεται να ανακοινώσουμε. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο, έλαβε τις πρώτές βοήθειες, δεν βρέθηκε διεύθυνση κατοικίας, προκειμένου να επιστέψει,. Το ΕΚΑΒ δεν επιτρέπεται να επιστρέψει ασθενή και να τον αφήσει στους δρόμους και γι’ αυτό παρέμεινε στον χώρο του νοσοκομείου.

Δεν βρέθηκε κανείς δίπλα του, παρά μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό και η προσπάθειά του να πάει στο σπίτι του, ή ο χώρος για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε αυτός ο ασθενής και τα έλκη στα κάτω άκρα. Βρέθηκε κάποιος φίλος να τον εξυπηρετήσει, όταν πήγε η νοσηλεύτρια για να τον δει και να τον μεταφέρει, τον βρήκε χωρίς αισθήσεις. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος για το νοσοκομείο», πρόσθεσε.

«Το νοσοκομείο δεν εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου, δεν έκρυψε το γεγονός του θανάτου του. Γίνεται μία προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ρόλου του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο έκανε τα αδύνατα δυνατά για να σώσει τον ασθενή. Το νοσοκομείο έδωσε εντολή για νεκροψία – νεκροτομή. Έχουμε την ευθύνη και την συνείδηση απέναντι στην ανθρώπινη ζωή», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Από τις 12 η ώρα το βράδυ μέχρι την επόμενη μέρα κάναμε ότι μπορούσαμε για να βρούμε πού να τον πάμε. Δεν επιβεβαιώνω την πνευμονική εμβολή. Εάν υπήρχαν αυτά τα ευρήματα, θα εκδίδαμε πιστοποιητικό θανάτου», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>