Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ και συλλήψεις απεργών στη “Μαλαματίνα” – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Spread the love

Απεργοί που διεκδικούν επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους στην επιχείρηση “Μαλαματίνα” ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Τρεις συλλήψεις.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης έξω από τις εγκαταστάσεις επιχείρησης στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, όταν απεργοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο υπαλλήλων και στελεχών της εταιρείας και ήρθαν σε αντιπαράθεση με αστυνομικές δυνάμεις. Οι απεργοί διεκδικούν επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους και αντιδρούν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις απεργούς οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του δήμου Δέλτα και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών.

Σε ανακοίνωσή της, η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταδικάζει τη σύλληψη «του προέδρου της ΠΟΕΕΠ και προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης “Μαλαματίνα”, και του πρόεδρου του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος, και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ», όπως επίσης και «την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και με τη συμβολή των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να προσπαθήσει χτυπήσει μια επιτυχημένη απεργία με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτήν».

Ζητά δε, «να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες», να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις και υπογραμμίζεται η στήριξη στον «αγώνα του σωματείου για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων σήμερα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σχετική καταγγελία για τις συλλήψεις έχει προβεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικων Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής, Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>