Πα. Φεβ 3rd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε τετραμελής ομάδα που έκλεβε σπίτια και ΙΧ

Spread the love

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις σπιτιών καθώς και σε κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας 33, 31, 30 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συμμορία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες τουλάχιστον από 25 Φεβρουαρίου 2022, ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ως κύριο μέσο προσέγγισης Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου με το οποίο επέδραμαν μεταμεσονύκτιες ώρες, επέλεγαν κυρίως μονοκατοικίες στις αυλές των οποίων υπήρχαν σταθμευμένα τα οχήματα των ιδιοκτητών, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούσαν από τους χώρους χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τα κλειδιά των σταθμευμένων οχημάτων.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Ωραιοκάστρου, Θέρμης και Θερμαϊκού του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας διέπραξαν 24 διαρρήξεις σπιτιών κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν εννέα οχήματα και δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων με την λεία τους να ανέρχεται στο ποσό των 68.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τα κλεμμένα οχήματα τα μετέφεραν οι δράστες σε δημόσιους χώρους στάθμευσης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και μετά την παρέλευση λίγων ημερών, τα παρέδιδαν έναντι αντιτίμου σε τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για την παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>