TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: “Δε θέλαμε να σκοτώσουμε” λένε τα αδέρφια που ξυλοκόπησαν τον 52χρονο στη Νεάπολη- Τι είπε ο συνήγορός τους

Screenshot_2-2-1024x352
Spread the love

“Δε θέλαμε να σκοτώσουμε τον 52χρονο” δήλωσε πως επαναλαμβάνουν συντετριμμένοι οι εντολείς του,μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πάρης Σπυράτος, συνήγορος των δύο αδερφών από την Αρμενία, που κατηγορούνται πως διαπληκτίστηκαν και ξυλοκόπησαν τον άτυχο άντρα, την περασμένη Παρασκευή (13/5) στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

“Πρόκειται για ένα τραγικό επεισόδιο με τραγική κατάληξη, τόσο για το θύμα όσο και για τους εντολείς μου” είπε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως ο 40χρονος και ο 42χρονος που κατηγορούνται για τον θάνατο του γείτονα τους, δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.

“Έγινε ένα επεισόδιο που διήρκησε ένα έως τρία λεπτά. Υπήρξε μία λεκτική προστριβή, μια αντιπαράθεση που προέκυψε όταν ο άτυχος θανών άφησε κάποια αποφάγια στο πεζοδρόμιο για αδέσποτα ζώα. Έγινε μια λεκτική παρατήρηση από τους εντολείς μου, ακολούθησε μια λεκτική προστριβή, “άναψαν τα πνεύματα” όπως λέμε και διεκόπη η προστριβή. Ο θανών όμως επανήλθε και εκεί έγινε μια συμπλοκή, η οποία δεν αφορούσε όμως έναν, όπως εμφανίζεται, έναν άγριο ξυλοδαρμό. Το περιστατικό τελείωσε. Ο θανών ήταν όρθιος κατά τον χρόνο που έφυγαν οι εντολείς μου και μιλούσε στο τηλέφωνο. Δε φαινόταν και ούτε οι μάρτυρες του περιστατικού λένε πως είδαν έναν άνθρωπο, ο οποίος να βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση, που προκύπτει από έναν άγριο ξυλοδαρμό” τόνισε ο κ. Σπυράτος.

“Δέκα λεπτά αργότερα ειδοποίησε προφανώς κάποιο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ο άνθρωπος αυτός κατέληξε” δήλωσε ο συνήγορος των δύο αντρών, τονίζοντας πως αυτήν την ώρα διενεργείται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η νεκροψία νεκροτομή. “Έχουμε ορίσει και εμείς τεχνικό σύμβουλο στη διαδικασία για να δούμε τα κρίσιμα συμπεράσματα, στα οποία θα μπορεί να μας οδηγήσει η διαδικασία και να μπορέσουμε να διερευνήσουμε την υπόθεση” τόνισε.

“Οι εντολείς μου είναι συντετριμμένοι, βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και αυτό που μου λένε είναι να μη συμβεί αυτό που συνέβη σε εμάς σε κανέναν. Την ημέρα που ήρθαν στον εισαγγελέα, μου είπαν, δεν κλείσαμε μάτι… Στην ασφάλεια που πήγα και τους είδα έκλαιγαν μπροστά στους αστυνομικούς σαν μικρά παιδιά” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στην ερώτηση αν ήταν μια στημένη ενέδρα ή ήταν απλώς οι διαφορές για τα αδέσποτα που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ο δικηγόρος απάντησε πως “εδώ υπάρχει ένα περιστατικό όπως αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους μιας πόλης” και τόνισε πως δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο καταγεγραμμένο, ένα ιστορικό πως μεταξύ του θύματος και των κατηγορούμενων υπήρχε μια άλλη διαφορά που οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι δύο αδερφοί πήγαιναν συχνά στο κατάστημα του άτυχου 52χρονου και έκαναν “νταϊλίκια”, όπως ισχυρίζεται ο γιος του και πως δημιουργούσαν συχνά προβλήματα στη γειτονιά χαρακώνοντας αυτοκίνητα και ότι είχαν πετάξει και μπογιές στη βιτρίνα του γραφείου τελετών, που διατηρούσε το θύμα ο κ. Σπυράτος απάντησε αρνητικά. “Είναι ένα συμβάν τραγικό για όλους. Η ίδια η δίωξη είναι “ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο” δηλαδή αυτό για το οποίο κατηγορούνται οι εντολείς μου δεν είναι ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, αλλά ότι είχε κάποιο θέμα με την υγεία του, το οποίο δε διέγνωσαν και πως αυτό επέφερε το θάνατο του. Πιθανολογώ ότι η διαδικασία που ακολουθείται θα μας αναδείξει κάποιο σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση” κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως θύμα και δράστες διαπληκτίστηκαν με βαριές ύβρεις έξω από το γραφείο τελετών του 52χρονο και μετά τον ξυλοδαρμό του ο άτυχος άντρας κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο κατέληξε.

ert

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>