Σα. Ιαν 28th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταδικάστηκε για τον ακρωτηριασμό δαχτύλων σε βρέφος

Spread the love

Σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας παιδοχειρούργος της Θεσσαλονίκης για τον ακρωτηριασμό δαχτύλων ενός βρέφους, ύστερα από επέμβαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία, το βρέφος, ένα αγοράκι 15 μηνών, είχε υποβληθεί το 2017 σε επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής.

Ωστόσο, μετά το χειρουργείο διαχωρισμού δαχτύλων, παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές στο μικρό παιδί με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του παιδιού.

Η οικογένεια του παιδιού προσέφυγε στην δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για «άδικο ακρωτηριασμό», τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «καταδίκασε το παιδί να μην μπορεί να επιτελέσει πολλές λειτουργίες στην καθημερινή του ζωή».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο παιδοχειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και υποστήριξε πως οι επιπλοκές που σημειώθηκαν ήταν αναπόφευκτες.

Ο γιατρός κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ, κατά της καταδικαστικής απόφασης, άσκησε έφεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>