TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζουν στροφές τα στρατηγεία των κομμάτων ενόψει εκλογών

politika-kommata-2
Spread the love

Πότε θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη οι πολιτικοί αρχηγοί


Λιγότερο από 20 μέρες απομένουν για να στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές τις 21ης Μαΐου και οι «μηχανές» των κομμάτων δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς, προκειμένου να καταφέρουν να οργώσουν τις εκλογικές περιφέρειες, να περάσουν τα μηνύματά τους ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης αλλά και να παρουσιάσουν τις βασικές θέσεις των προγραμμάτων τους.

Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη του σταυρού έχει ξεκινήσει άτυπα εδώ και αρκετό καιρό, ενώ όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των εκλογών, τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές ώστε να διανύσουν τελευταία μέτρα του προεκλογικού μαραθωνίου.

ADVERTISING

Άνθρωποι από τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του Μέρα 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, στη Θεσσαλονίκη περιγράφουν στο thestival.gr τους σταθμούς της ενδιαφέρουσας διαδρομήςτου προεκλογικού αγώνα.

Με ποιες δραστηριότητες επικοινωνούν τις θέσεις τους, ποιες δυσκολίες έχει ο συντονισμός μιας προεκλογικής εκστρατείας και πού βρίσκονται τα στρατηγεία τους στη Θεσσαλονίκη; Πότε θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη οι πολιτικοί αρχηγοί, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούν ενόψει εκλογών;

Παρά τις διαφορές ως προς τις πολιτικές τους θέσεις, είναι βέβαιο ότι συμφωνούν στο εξής: Ένας προεκλογικός αγώνας είναι δύσκολος και χρειάζεται πολύ τρέξιμο και γερό στομάχι.

Ιωακείμοβιτς (ΝΔ): Θα είμαστε κυριολεκτικά παντού με δράσεις που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας
«Ο προεκλογικός αγώνας έχει ατελείωτο τρέξιμο. Δεδομένου ότι μια προεκλογική εκστρατεία είναι πρωτίστως αγώνας αντοχής και όχι μόνο ταχύτητας, δεν υπάρχει δευτερόλεπτο για να ξαποστάσεις», αναφέρει στο thestival.gr ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Ζήσης Ιωακείμοβιτς και προσθέτει: «Για τα στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης η προεκλογική περίοδος δεν ξεκίνησε την ημέρα που ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής. Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία η οποία, όπως λένε οι παλαιότεροι, ξεκινά από την επόμενη ημέρα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, κομβικός στόχος αυτής της προεκλογικής εκστρατείας για τη Νέα Δημοκρατία είναι το μήνυμά της να ακουστεί σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης. «Να επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την περίοδο 2023-2027 το οποίο είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο».

Σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, αναφέρει, «θα είμαστε κυριολεκτικά παντού, με δράσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες που αφορούν και αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας. Με θεματικές εκδηλώσεις και συντονισμένα βήματα που θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, με πολιτικό λόγο που θα εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης στις δυνατότητες και τις ικανότητές της πόλης και του ανθρώπινου δυναμικού της». Σε ό,τι αφορά στο επόμενο διάστημα, η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη θα εστιάσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διοικούσας, στα όσα έγιναν στην πόλη στην τετραετία της διακυβέρνησής της.

Πόσο δύσκολο όμως είναι να συντονιστεί και να εκτελεστεί σωστά μια προεκλογική εκστρατεία; «Αρκετά δύσκολη υπόθεση, όχι μόνο από άποψη της ευθύνης και του παραγόμενου αποτελέσματος αλλά και σε ό,τι αφορά τον συντονισμό των υποψηφίων και του κομματικού μηχανισμού», αναφέρει ο κ. Ιωακείμοβιτς και συμπληρώνει πως το πλέον σημαντικό είναι ο σωστός προγραμματισμός αλλά και η επικοινωνία με όλα τα «γρανάζια του μηχανισμού», όπως τον συντονιστή της εκλογικής επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, Βασίλη Μανταζή, της Β’ Αντώνη Μπάμιατζη, τον επικεφαλής των δύο επιτροπών, Τάσο Εμμανουλίδη αλλά και τον Διευθυντή της Διοικούσας Ανέστη Φίσκα, καθώς και τους Προέδρους των δυο ΝΟΔΕ, Θόδωρο Μητράκα και Θωμά Βράνο.

Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Μιχαήλ Καλού, αποτελούν, σύμφωνα με τον κ. Ιωακείμοβιτς, το στρατηγείο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί στελέχη, αλλά και μέλη της ΟΝΝΕΔ, αλλά και όσοι φίλοι του κόμματος επιθυμούν, συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο για την καλύτερη δυνατή προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωακείμοβιτς, η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου.

«Στις 17 Μαΐου η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό των έργων. Σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, μιας και αυτή θα είναι η προτελευταία πολιτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση την Κυριακή 21 Μαΐου», τονίζει

Οικονόμου (ΣΥΡΙΖΑ): Θα προσπαθήσουμε μέχρι τις 19 Μαΐου να καλύψουμε ότι χώρο εργασιακό και κοινωνικό υπάρχει
«Είναι όντως πολύ δύσκολος ο προεκλογικός αγώνας. Θέλει γερό στομάχι, γερές αντοχές και ο συντονισμός απαιτεί συνεργασίες μεταξύ όλων των εμπλεκομένων», δηλώνει στο thestival.gr o αναπληρωτής γραμματέας και οργανωτικός υπεύθυνος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Μίλτος Οικονόμου. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν έτοιμος εδώ και καιρό για μια τέτοια εκστρατεία, αφού «μύριζε εκλογές το κλίμα εδώ και πολύ καιρό».

«Απλώς τώρα φτάσαμε στην κορύφωση των ενεργειών μας και των δραστηριοτήτων μας», προσθέτει ο κ. Οικονόμου. Όπως λέει, ο προγραμματισμός των δράσεων γίνεται ανά τετραήμερο ή πενθήμερο, προκειμένου να είναι πιο ουσιαστικός. «Επιλέξαμε αυτό το μοντέλο για να είναι πιο ουσιαστικός ο προγραμματισμός, γιατί καμία φορά οι μακρόπνοοι προγραμματισμοί χάνονται. Επίσης δεν αποκλείεται να μας προλάβει η επικαιρότητα», διευκρινίζει.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα και οργανωτικό υπεύθυνο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, στόχος του προγραμματισμού είναι να καλυφθεί το σύνολο της εκλογικής περιφέρειας. Μέσα από προεκλογικούς περιπάτους σε καταστήματα και παρεμβάσεις σε λαϊκές αγορές, υπηρεσίες δημόσιες, της εκπαίδευσης, της υγείας, της οικονομίας, επιχειρείται να επικοινωνηθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε μικρές εκδηλώσεις στις διάφορες οργανώσεις μελών μας, απογευματινές συνήθως, όπου παρουσιάζονται αιχμές του προγράμματός μας» εξηγεί.

Επισημαίνει πως και το επόμενο διάστημα ανάλογες παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας θα συνεχιστούν, ενώ εντός του προγραμματικού σχεδιασμού εντάσσονται μεταξύ άλλων επισκέψεις υποψηφίων και στελεχών στα δύο μουσεία της πόλης, σε νοσοκομεία, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ αλλά και τη ΓΑΔΘ. «Θα προσπαθήσουμε μέχρι τις 19 Μαΐου να καλύψουμε κάθε χώρο εργασιακό και κοινωνικό στην Α’ Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο κ. Οικονόμου.

Όπως λέει, η οργάνωση και ο συντονισμός όλων αυτών των δραστηριοτήτων μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο του συντονισμού της προεκλογικής εκστρατείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, όλες τις οργανώσεις μελών στις γειτονίες καθώς και τους υποψήφιους και τις υποψήφιες αλλά και τα στελέχη διότι είμαστε σε έναν πλήρη και αρμονικό συντονισμό και συνεργασία. Μέσω αυτής της συνεργασίας διευκολύνεται και το έργο για την προεκλογική εκστρατεία», σημειώνει.

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δύο στρατηγεία στη Θεσσαλονίκη. Το ένα θα είναι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Εγνατία και το άλλο το εκλογικό περίπτερο που θα στηθεί –εκτός απροόπτου- στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Παράλληλα, stands από τα οποία θα διανέμεται υλικό του κόμματος και θα περνούν οι υποψήφιοι, θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, η ημερομηνία που έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής είναι η 16η Μαΐου, ενώ η ομιλία του κ. Τσίπρα θα γίνει στο λιμάνι.

Ελευθεριάδης (ΠΑΣΟΚ): Η ιδιαιτερότητα του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί πλεονέκτημα στην προεκλογική περίοδο
Σε προεκλογική τροχιά έχει μπει εδώ και καιρό και το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτή την πρώτη αναμέτρηση του κόμματος με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι. «Είναι δύσκολο όλο αυτό το πράγμα. Όταν είσαι σε μια προεκλογική περίοδο δεν υπάρχει κάτι που θα μπορείς να πεις ότι “έχω ολοκληρώσει το έργο μου”. Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τους υποψήφιους βουλευτές» τονίζει στο thestival.gr ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης.

Κατά τον κ. Ελευθεριάδη, σε μια προεκλογική εκστρατεία «είναι πολλαπλά τα επίπεδα της ενασχόλησης. Υπάρχει αφενός το ζήτημα με την προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσουμε τους υποψήφιους βουλευτές να έχουν μια εξωστρέφεια ενισχύοντας τις δράσεις τους, αφετέρου υπάρχει ένα καθαρά οργανωτικό κομμάτι που τα κόμματα πρέπει να τρέξουν. Έχει να κάνει με την τυπική διαδικασία των εκλογών, από εκλογικούς αντιπροσώπους, από τα περίπτερα που θα στηθούν».

Ο ίδιος εκτιμά πως σε αυτή τη συνθήκη, το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιδιαιτερότητα, η οποία αποτελεί πλεονέκτημα για να οργανωθεί ο προεκλογικός αγώνας μέχρι τις κάλπες της 21ης Μαΐου. «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιδιαιτερότητα που τη θεωρώ πλεονέκτημα. Στις περσινές εσωτερικές εκλογές είχαν ψηφίσει περίπου 8.000 άτομα, για την εκλογή των εσωκομματικών οργάνων. Ο πρώτος στόχος μας ήταν να ενεργοποιήσουμε αυτά τα μέλη και τους φίλους».

Όπως λέει, στόχος του ΠΑΣΟΚ και στη Θεσσαλονίκη είναι η επαφή με την κοινωνία. «Έχουμε κάνει επισκέψεις στους περισσότερους χώρους της πόλης, σε συλλογικούς φορείς, σε σωματεία εργαζομένων, σε νοσοκομεία, σε λαϊκές αγορές, σε ΚΑΠΗ. Μιλάμε με τον κόσμο προσπαθώντας να υπάρξει μια αμφίδρομη σχέση ενημέρωσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα αυτά», δηλώνει λέγοντας πως ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις 4+5 θέσεις για την πόλη. «Είναι το βασικό μας στοιχείο που σε τοπικό επίπεδο θα πάμε σε εκλογές», σημειώνει λέγοντας πως αποτελεί «ένα πλαίσιο διαλόγου και μέσα από το οποίο θεσμοθετήσαμε 4 πυλώνες ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκης και 5 προτάσεις με τις οποίες μπορούν να υλοποιηθούν αυτά».

Για για τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο συντονισμός των δράσεων αποδεικνύεται απαιτητική υπόθεση και απαιτεί πολυεπίπεδη δουλειά. «Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης έχει νομαρχιακή επιτροπή 15 μελών και 8 δημοτικές οργανώσεις που καλύπτουν όλη την πόλη. Πρέπει να συντονιστούν αυτές οι ανθρώπινες μονάδες μέσα από τα συλλογικά όργανα συν τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι ο καθένας τους έχει μια έντονη προεκλογική δράση».

Όπως αναφέρει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, πέρα από την επικοινωνία των θέσεων, σημαντικό μέρος της προεκλογικής εκστρατείας αποτελεί και η προετοιμασία για την ημέρα των εκλογών, με ενημέρωση και στελέχωση όλων των χώρων, των σχολείων, των εκλογικών κέντρων όπου θα υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Πέρα από τους υποψήφιους και τα μέλη των κομματικών οργανώσεων, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν εκατοντάδες άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Ελευθεριάδη να παρατηρεί πως «υπάρχει συσπείρωση του κόσμου».

Το συντονιστικό από το οποίο οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τρέχουν την προεκλογική εκστρατεία, είναι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος που βρίσκονται στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, η προεκλογική επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου. «Στόχος είναι να κάνουμε μια εκδήλωση, μάζωξη, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη μετά από το 2009», τονίζει.

Σγούρος: Το ΚΚΕ εστιάζει την παρέμβαση του και στην προεκλογική περίοδο σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης, μέσα στις λαϊκές γειτονιές
«Σίγουρα η προεκλογική περίοδος έχει μεγαλύτερη ένταση. Πόσο μάλλον, όταν έχει προηγηθεί μια πυκνή 4ετία σε γεγονότα, πράγμα που μεγαλώνει την ανάγκη μας να απευθυνθούμε σε νέο κόσμο, ενώ είναι και πάρα πολλοί που σκέφτονται τώρα ΚΚΕ για πρώτη φορά», αναφέρει στο thestival.gr ο, Θανάσης Σγούρος, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «οι οργανώσεις του ΚΚΕ βρίσκονται επί ποδός πολέμου για τις εκλογές της 21ης Μάη».

«Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι το ΚΚΕ δεν περιμένει τις εκλογές για να οργανώσει ένα πλατύ άνοιγμα στο λαό και στη νεολαία, αφού όλο το χρόνο επιδιώκει να κινείται σε τέτοιους ρυθμούς», προσθέτει. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΚΚΕ εστιάζει την παρέμβαση του και στην προεκλογική περίοδο σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης, μέσα στις λαϊκές γειτονιές. Οργανώνει μικρές και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε κάθε γειτονιά».

Δίνοντας το στίγμα των παρεμβάσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο κ . Σγούρος επισημαίνει ότι χιλιάδες μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη ανιδιοτελώς, με τα υλικά εξόρμησης του Κόμματος, ενώ ετοιμάζονται να πάρουν στα χέρια τους και να πάνε πόρτα- πόρτα και με το ψηφοδέλτιο του.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Σωκράτους, ενώ παράλληλα το ΚΚΕ θα έχει ισχυρή παρουσία και σε κεντρικά σημεία της πόλης με εκλογικά περίπτερα.

Στις 15 Μαΐου αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 15/5 , στις 19.30, στον Λευκό Πύργο, θα αποτελέσει κορύφωση όλου αυτού του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος και θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για τις τελευταίες κρίσιμες μέρες της προεκλογίκης περιόδου», σημειώνει ο κ. Σγούρος.

Κρητικού (Ελληνική Λύση): Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη – αφετηρία του πολιτικού μας κινήματος
«Ο προεκλογικός αγώνας απαιτεί μεγάλο κόπο, χρόνο και «τρέξιμο». Αυτό δηλώνει στο thestival.gr η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Δήμητρα Κρητικού, η οποία μεταξύ άλλων «τρέχει» την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Σύμφωνα με την κ. Κρητικού, ο συντονισμός του προεκλογικού αγώνα είναι εξαιρετικά δύσκολος και απαιτεί αφοσίωση, ιδιαίτερα όταν γίνεται σε συνθήκες πίεσης, όπως αυτές που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ελληνική Λύση, μετά και τη ρήξη που επήλθε με εκλεγμένους βουλευτές που απομακρύνθηκαν. «Αφορά τόσο τους υποψηφίους Βουλευτές όσο και τα μέλη και τους εθελοντές μας που προσπαθούν, ο καθένας με τον τρόπο του, να συμβάλουν για το καλό της πατρίδας. Ο συντονιστής οφείλει να είναι δίκαιος με όλους και ταυτόχρονα αυστηρός εκεί που πρέπει, ώστε να διατηρηθεί το καλό πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας που χαρακτηρίζει την Ελληνική Λύση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του κόμματος, η προεκλογική εκστρατεία και στη Θεσσαλονίκη επικεντρώνεται στην προσωπική επαφή των υποψηφίων βουλευτών με τους πολίτες. «Εστιάζει στην παρουσίαση και γνωστοποίηση του πολιτικού μας προγράμματος, των προτάσεων μας για τη διακυβέρνηση του τόπου. Μέσω της προβολής και ιδίως μέσω της προσωπικής επαφής των υποψηφίων μας με τους πολίτες προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τα ποικίλα προβλήματα και να προτείνουμε εύστοχες και ρεαλιστικές λύσεις», εξηγεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι οι δράσεις της Ελληνικής Λύσης για το επόμενο διάστημα καθώς, σύμφωνα με την κα Κρητικού, «η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη – αφετηρία του πολιτικού μας κινήματος και η υποστήριξη των Θεσσαλονικέων προς την Ελληνική Λύση μας γεμίζει με συγκίνηση και αισιοδοξία».

Μάλιστα, η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει προσωπικά στελέχη και υποψήφιους του κόμματος που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διαδρομή μέχρι τις κάλπες: «Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, συγχαρητήρια αξίζουν οι νομικοί μας, νέοι στην ηλικία και εξαιρετικά ικανοί, οι οποίοι διεκπεραίωσαν επιτυχώς όλη τη διαδικασία, ο κος Καλοκύρης Θωμάς, υποψήφιος επίσης Βουλευτής Ημαθίας, ο κος Βερναδάκης Ιωάννης, υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, η κα Τρικαλοπούλου Αικατερίνη, και άλλοι. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν και όλοι οι εθελοντές μας οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι ψυχή τε και σώματι στον αγώνα για την πατρίδα και κυριολεκτικά είναι το στήριγμα μας σε κάθε εμπόδιο και σε κάθε δυσκολία, ο Κώστας, η Χρύσα, ο Γιώργος, η Νικολέτα, ο Χρήστος, ο Αστέριος, ο Νίκος, η Κατερίνα η Δήμητρα και πολλοί πολλοί άλλοι!!»

Το στρατηγείο της Ελληνικής Λύσης στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσουν τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Καρατάσου. Σε ό,τι αφορά την κεντρική προεκλογική ομιλία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Χαραλαμπίδου (ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη): Στόχος να φτάσουν οι θέσεις μας σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης
Αγώνας δρόμου αποδεικνύεται η επερχόμενη αναμέτρηση και για τους υποψηφίους του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, στη Θεσσαλονίκη. «Έχει τρέξιμο ο προεκλογικός αγώνας και μάλιστα πολύ. Έχει δυσκολία αλλά έχουμε την εμπειρία να κινήσουμε όλες τις διαδικασίες για να φτάσουμε παντού τη φωνή και τις θέσεις του ΜέΡΑ25– Συμμαχία για τη Ρήξη. Έχουμε δώσει αρκετές εκλογικές μάχες και έχουμε μια εμπειρία να οργανώσουμε την προεκλογική εκστρατεία», σημειώνει μιλώντας στο thestival.gr η υποψήφια επικρατείας με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, μέλος της εκλογικής επιτροπής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος της προεκλογικής εκστρατείας του ΜέΡΑ25 και στη Θεσσαλονίκη είναι να φτάσουν οι θέσεις του κόμματος σε όλη την κοινωνία της πόλης. «Κάνουμε καθημερινές εξορμήσεις σε λαϊκές, στις πλατείες, τις γειτονιές, τα καταστήματα σε όλη τη Θεσσαλονίκη», τονίζει.

Τις επόμενες ημέρες, οι δράσεις αυτές θα ενταθούν με επισκέψεις σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. «Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε να επισκεφθούμε μεγάλους εργασιακούς χώρους που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ετοιμάζουμε μια μεγάλη εξόρμηση στη ΒΙΠΕ Σίνδου και έχουμε καθορίσει ένα πρόγραμμα περιοδειών σε εργασιακούς χώρους», αναφέρει η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μέλος της εκλογικής επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Στον προεκλογικό αγώνα του ΜέΡΑ 25- Συμμαχία για τη Ρήξη, «οι 21 υποψήφιοι είναι κάθε μέρα στους δρόμους», λέει η κα Χαραλαμπίδου προσθέτοντας πως «έχουμε συγκροτήσει και μια εκλογική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και άλλα στελέχη, που δεν είναι υποψήφιοι, και τρέχουν και αυτοί, καθώς και συναγωνιστές και συναγωνίστριες».

Η «βάση» της συμμαχίας σε αυτή την προεκλογική μάχη είναι τα γραφεία του ΜέΡΑ 25 στην οδό Λέοντος Σοφού ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να στηθεί και το εκλογικό περίπτερο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Πιθανή ημερομηνία για την προεκλογική επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη, στη Θεσσαλονίκη, θεωρείται η 18η Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>