TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Ανάσα οι γιορτές για τα ταξί – Κορύφωση την Πρωτοχρονιά

Taxi Thessaloniki
Spread the love

Ικανοποίηση για την περίοδο των Χριστουγέννων, όμως πιο αργά άρχισε φέτος η αυξημένη κίνηση – Πώς επηρεάζει ενεργειακό κόστος και ανατιμήσεις

Η Αγορά κινήθηκε τα Χριστούγεννα και έφερε μια «ανάσα» και στην επιβατική κίνηση των ταξί. Τις τελευταίες μέρες που η πόλη ζει σε ρυθμούς εορταστικούς, υπάρχει μια μεγαλύτερη κινητικότητα που φέρνει αισιοδοξία, έστω και προσωρινή, στους επαγγελματίες του κλάδου. Το αυξημένο κόστος καυσίμων συνεχίζει να προβληματίζει τους ταξιτζήδες, όπως φυσικά και τους πελάτες. Όμως λίγο η ανάγκη για μικρές αποδράσεις, λίγο η θέληση για ψώνια για το τραπέζι των γιορτών ή και για δώρα για συγγενείς και φίλους, έκαναν αρκετούς να αποφασίσουν να κυκλοφορήσουν παραπάνω στην πόλη.

«Οι τελευταίες τέσσερις μέρες ήταν πολύ καλές από άποψη πελατείας, όμως είναι λίγες. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι πριν δέκα μέρες δεν είχαμε αρκετή κίνηση. Μόλις άρχισε να γίνεται η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, είδαμε λίγο περισσότερο κόσμο να κυκλοφορεί έξω. Πάντως τα Χριστούγεννα επειδή συνήθως είναι οικογενειακή γιορτή, δεν είδαμε την κίνηση να κορυφώνεται. Αναμένουμε ότι θα βγουν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς για το ρεβεγιόν», δήλωσε στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής» κ. Κλήμης Λεοντιάδης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «ο φόβος για το ύψος των λογαριασμών σε αέριο και ρεύμα, αλλά και το κόστος για τα τρόφιμα κλπ έχει κάνει επιφυλακτικούς τους περισσότερους με τα έξοδά τους.

Στο ενεργειακό κόστος αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της εταιρείας taxiway, κ. Θεόδωρος Σταυρίδης. Μιλώντας στο «ΤyposThes» σημείωσε πως «ενώ συνήθως τον Δεκέμβριο η κίνηση για αγορές τροφίμων για το γιορτινό τραπέζι ή για δώρα άρχιζε μετά τις 5 του μήνα, φέτος η διαφορά στην πελατειακή κίνηση έγινε ορατή μετά τις 17-18/12» για να συμπληρώσει πως «το αυξημένο κόστος του νοικοκυριού και η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει τους πελάτες οι οποίοι είναι πιο επιφυλακτικοί στις μετακινήσεις τους και στα έξοδά τους».

Πιο αργά φέτος άρχισε η εορταστική κίνηση

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η ενεργειακή κρίση επηρεάζει σαφώς και τους επαγγελματίες του κλάδου μας. Όταν υπάρχει αύξηση στα καύσιμα οι πρώτοι που θα το αντιληφθούμε είμαστε εμείς. Ευτυχώς όμως με την αλλαγή του τιμοκαταλόγου έχει εξισορροπήσει κάπως η κατάσταση και μπορούμε να συντηρούμε τα οχήματά μας και να έχουμε ένα μεροκάματο».

Ο κ. Σταυρίδης απαντώντας σε ερώτησή μας είπε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία από τα ραδιοταξί  της εταιρείας, η κίνηση ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν σε υψηλά επίπεδα. Όμως το κέντρο της πόλης ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Σκεφτείτε πως ειδικά την παραμονή Χριστουγέννων για να διασχίσει ένα όχημα την Τσιμισκή χρειάζονταν περισσότερα από 40 λεπτά. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πελατών. Όπως αντιλαμβάνεστε σε σημεία του κέντρου ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθούν άμεσα οι πελάτες λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων. Το βράδυ η κατάσταση ήταν πιο ελεγχόμενη και ίσως μάλιστα θα έλεγα και υποτονική ειδικά ανήμερα τα Χριστούγεννα. Εκτιμούμε πως οι περισσότεροι κάνουν σχέδια για να βγουν την Πρωτοχρονιά, ενώ αυξημένη κίνηση λογικά θα υπάρχει ολόκληρο το επόμενο Σαββατοκύριακο τόσο από τους κατοίκους όσο και από τουρίστες. Σκεφτείτε πως ήδη σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε από ξενοδόχους αναμένονται αρκετοί επισκέπτες στην πόλη καθώς η πληρότητα στα δωμάτια αγγίζει το 95%». 

Πηγή: typosthes.gr / Πηγή φώτο : taxithess.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>