Κυ. Ιαν 29th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Θεσσαλονίκη: Ένταση με Ρομά στη δίκη για τη φονική συμπλοκή ανάμεσα σε δύο οικογένειες

Spread the love

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την φονική συμπλοκή ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά, τον Μάιο του 2015, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έπεσε νεκρός -χτυπημένος από μαχαίρι- 18χρονος μικροπωλητής, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 50χρονος, σήμερα, πατέρας του.

Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων επιτέθηκαν λεκτικά στους κατηγορούμενους και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Το Δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, η οποία θα επαναληφθεί μετά το μεσημέρι.

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό έξι άτομα, τρεις εξ αυτών σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον σε πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ένας 74χρονος (που απεβίωσε πέρσι), ο γιος του και η νύφη του (ανδρόγυνο). Επιπλέον, με ποινές κάθειρξης 11 ετών είχαν τιμωρηθεί δύο εγγόνια του 74χρονου, αλλά, σε αντίθεση με τους πρώτους τρεις που οδηγήθηκαν στις φυλακές, είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου. Ακόμη, συγγενικό πρόσωπο των κατηγορουμένων είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών, με αναστολή, για υπόθαλψη εγκληματία.


Η φονική συμπλοκή είχε δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα στον οικισμό Ρομά, με τους κατοίκους της να μιλούν για «βεντέτα», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, τυλίχθηκαν στις φλόγες τα σπίτια των κατηγορουμένων και των συγγενών τους.

Οι δύο οικογένειες μικροπωλητών πουλούσαν την πραμάτεια τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν από το φονικό υπήρχαν συχνά διενέξεις μεταξύ τους. Τα θύματα χτυπήθηκαν άγρια με μαχαίρια και ξύλα. Ο 18χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο πατέρας του νοσηλεύτηκε αρκετές μέρες στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>