Κυ. Ιαν 29th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Η 14χρονη Θεσσαλονικιά που “έλαμψε” στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Spread the love

Η Ειρήνη Μαχαιρίδου, παρά τα 14 της χρόνια, κατάφερε να διακριθεί στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξήχθησαν στη Βραζιλία και να κατακτήσει στο αγώνισμα του Τάε Κβον Ντο το χάλκινο μετάλλιο.
news24721 Μαΐου 2022 11:20
Στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που φέτος διεξήχθησαν στη Βραζιλία, η αποστολή Τάε Κβον Ντο της Εθνικής Ομάδας Κωφών κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, με τον Παύλο Λιότσο και ένα χάλκινο με την Ειρήνη Μαχαιρίδου.

Σύμφωνα με τον προπονητή που συνόδευσε την αποστολή στην Βραζιλία – αλλά και προσωπικός προπονητής της Ειρήνης- πρωταρχικός στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών είναι η ενημέρωση των νέων παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κώφωσης, αλλά φοβούνται να αθληθούν, διότι νιώθουν μειονεκτικά.

Ωστόσο, δίνοντας ως παράδειγμα τις διακρίσεις και την θέληση της 14χρονης Ειρήνης, με προσπάθεια και πείσμα, το κάθε παιδί που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα, μπορεί να τα ξεπεράσει και να χαρεί με την ψυχή του τον αθλητισμό.

«Την Ειρήνη την είδε σε αγώνες ο υπεύθυνος πολεμικών τεχνών της Ένωσης Κωφών πριν τρία χρόνια περίπου, με πλησίασε και κάπως έτσι έγινε η επαφή, με αποτέλεσμα να αγωνιστούμε φέτος στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία. «Πέσαμε» απ’ ευθείας στα βαθιά. Όσον αφορά τις διακρίσεις, με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε περισσότερα παιδιά, ώστε να ασχοληθούν με το αθλητισμό» τονίζει στο GRTimes.gr ο προπονητής της 14χρονης Ειρήνης Μαχαιρίδου, Αντώνης Αρβανιτίδης.

GRTimes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>