Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Η Δ. Μακεδονία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

Spread the love

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ήταν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο συνέδριο “A push for European Identity in Europe’s cities and regions” του ιδρύματος Bertelsmann Stiftung και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (European Committee of the Regions), που έγινε στην έδρα της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.

Στο συνέδριο, που έλαβαν μέρος 70 πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, πολίτες και εμπειρογνώμονες, καθώς και στελέχη των θεσμικώνοργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκαν και συντάχθηκαν συστάσεις για το μελλοντικό σχεδιασμό της συμμετοχής των πολιτών στην Ευρώπη.

Σε συνέχεια της “Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης” και την προσπάθεια δημιουργίας μόνιμης Ευρωπαϊκής Συνέλευσης Πολιτών, η διάσκεψη εργασίας επικεντρώθηκε στοντρόπο με τον οποίο οι απόψεις των πολιτών, από όλα τα μέρη της Ευρώπης, μπορούν ναενσωματωθούν καλύτερα στην ευρωπαϊκή πολιτική, για να γίνει πραγματικότητα η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στο κέντρο λήψης των αποφάσεων.

Στις παράλληλες συνεδρίες, συζητήθηκαν τα οφέλη από τη συμμετοχή των πολιτών σε διαφορετικά επίπεδα δημοκρατίας, τη συμμετοχή περιφερειών και πόλεων σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η δικτύωση για τη συμμετοχή των πολιτών.

Ase

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, οι οποίοι πήραν μέρος στο working group: “How to involve regions and cities in a “European Citizens’ Assembly” με κεντρικό θέμα την ενεργοποίηση των πολιτών σε περιφερειακό επίπεδο για τη συμμετοχή στη συνέλευση των Ευρωπαίων πολιτών.

Η εκπρόσωπος των πολιτών Δυτικής Μακεδονίας, Σοφία Χατζησαββίδου συμμετείχε στο working group: “Benefits of citizens’ participation at different levels of democracy”.

Οι εργασίες της ΕτΠ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συνεχιστούν το ερχόμενο Φθινόπωρο.

“Η ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση για τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας και την ΠεριφέρειαΔυτικής Μακεδονίας είναι η συνεπής και επιτυχημένη συμμετοχή του φορέα μας στη“Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης” αλλά και τις δράσεις που αφορούν την ενδυνάμωσητης ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Πηγή: ertnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>