Κυ. Ιαν 29th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Η βαρκάδα

Spread the love

Μια βαρκάδα!

Στα χρόνια τα δύσκολα που διανύουμε τι δε θα δινα για μια βαρκάδα, να συναντήσω επιτέλους το φεγγάρι και να του εξομολογηθώ κάθε τι που με βαραίνει.

Να τρέχω μέσα στα νερά τα θαλασσινά και να μη φοβάμαι, αν αργήσω να γυρίσω σπίτι, όπως έκανα μικρή και ίσως και με τρόμαζαν και οι φωνές της μανούλας μου.

Ανταρτίνα την έλεγα , καθώς η μικρή τότε Αννούλα πάγωνε στη φωνή της ΚΥΡΆ ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ, αλλά ήξερε πως τα πάντα γινόταν για το καλό της.

Αυτή την καραμέλα μη σας πω την είχα και για τα παιδιά μου, αλλά αυτά αυτόνομα και ανεξάρτητα βάλαν τα όριά τους που τους δίδαξα εγώ και τα σεβάστηκα επίσης.

Μια βαρκάδα, στα βαθειά κα όχι στα ρηχά, ποτέ δεν έμαθα να κολυμπώ εκεί, μα ούτε και να τα αγγιζω, τα απεχθάνομαι, ειδικά τους ανθρώπους που το ύψος της ψυχής τοου φτάνει ως εκεί.

Ένα καραβάκι, ίσα ίσα να με ταξιδέψει στα γνωστά άγνωστα μέρη της θάλασσας που πάντα αρμένιζα, έστω και νοερά και της κατακτούσα κάθε της βυθό.

Απλωνόταν το όνειρό μου, στα βάθη της και με σέβας και υπομονή όπως μου λεγε ο μπαμπούλης μου, την εξερευνούσα και τη σεβόμουν πάνω απ όλα , χωρίς να τη φοβάμαι και να τρομοκρατούμαι στη θέα της.

Μια θάλασσα που δεν έχει πάψει να ναι η λατρεία μου, εκείνη η καψούρα μου που άλλη δίπλα της δεν έχω βάλει, χωρίς να απατήσω τη σκέψη μου μ άλλο στοιχείο της φύσης.

Καλό το βουνό, οι πεδιάδες , μα σαν τη θάλασσά μου, δεν έχει, την ηδονή του βλέμματός μου, στο δικό της το αχανές και το άπλετό της φως, απ το γαλανό του ουρανού της φύσης μας!

Τρέχω να αναμετρηθώ στις γνώσεις και στις προσπάθειες, να την αγγίξω και να της προσεγγίσω το ευαίσθητό της σημείο και μόνο.

Εκείνα τα παράπονα που χει ακούσει , με το φεγγαράκι της,να ναι σε απευθείας μετάδοση δική μας, αντιπαραθέσεών μας και ομαλών διεξαγωγών μας, στα Ουράνιά του μήκη και πλάτη της Γης!

Γράφει η ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ωκεανός και φύση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>