Πε. Φεβ 2nd, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Αποκεφάλισε περιστέρι και «έφαγε» 12 μήνες φυλάκισης και 5.000 ευρώ πρόστιμο

Spread the love

Με 12 μήνες φυλάκισης και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή πλήρωσε ένας 50χρονος τον αποκεφαλισμό εν΄΄ος περιστεριού. Το περιστατικό χρονολογείται από το 2019 στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Τον 50χρονο κατήγγειλε ο ίδιος ο ξάδερφός του, ενώ η δικαιολογία του κατηγορούμενου ήταν πως το περιστέρι ήταν δικό του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι πράγματι ο κατηγορούμενος θανάτωσε το πτηνό. Ο ίδιος, στην απολογία του, δήλωσε ότι είναι χρόνια περιστεράς κι ότι το ζώο ήταν δικό του. Δέχθηκε ότι το αποκεφάλισε, διότι, σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, είχε χτυπηθεί νωρίτερα από γεράκι και παρά την προσπάθεια να το περιθάλψει και να το ράψει, προέβη στην πράξη αυτή για να το «λυτρώσει». «Το λυπόμουνα για να μην ταλαιπωρείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για εκδίκηση έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο 55χρονος μηνυτής, ισχυριζόμενος ότι ο ξάδελφός του, αφού βρήκε το περιστέρι (ράτσας «ντουνέκια»), ζητούσε χρήματα για να του το επιστρέψει. Κατέθεσε δε, ότι εξαιτίας αυτού του συμβάντος, οι σχέσεις των δύο «χάλασαν».

dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>