Κυ. Ιαν 29th, 2023

TV THESSALONIKI.GR

hellaschannel.gr

Άννα Ευθυμίου: Δυνατά μπροστά για τη Θεσσαλονίκη

Spread the love

Φιλική συνάντηση με δημοσιογράφους πραγματοποίησε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία Άννα Ευθυμίου στο πλαίσιο της οποίας τόνισε ότι οι δημοσιογράφοι της πόλης μας επιτελούν έναν σπουδαίο ρόλο, διότι με τον τρόπο που ασκούν το λειτούργημά τους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις και το πολιτικό προσωπικό να ενεργεί αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι: «Στην πολιτική ήρθα για να μείνω. Υπηρετώ την παράταξη και τους Θεσσαλονικείς διαχρονικά και από διαφορετικά πόστα. Σήμερα ως βουλευτής, και στο μέλλον, φυσικά, από όποιον θεσμικό ρόλο μου ανατεθεί».

Και συμπλήρωσε: «πιστεύω ότι ο ρόλος του κυβερνητικού βουλευτή είναι να στηρίζει το κυβερνητικό έργο και, παράλληλα, να ζυμώνεται με την κοινωνία, να μεταφέρει τους προβληματισμούς της και να καταθέτει προτάσεις.  Ο βουλευτής δεν μπορεί να είναι ούτε παρατηρητής, ούτε αναλυτής. Πιστεύω ότι οι δράσεις του πρέπει να αξιολογούνται με μετρήσιμα αποτελέσματα».

Παράλληλα, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της κοινοβουλευτικής της πορείας μέχρι σήμερα, η κ. Ευθυμίου έκανε αναφορά ότι τα θέματα που ασχολήθηκε είχαν ιδιαίτερο κοινωνικό πρόσημο και αποτύπωμα. Συγκεκριμένα, οι προτεραιότητές της κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών κοινοβουλευτικής πορείας ήταν θέματα που αφορούν την ενίσχυση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, θέματα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών καθώς και θέματα αντιμετώπισης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, επαγγελματικής αποκατάστασης κακοποιημένων γυναικών κτλ.

Μάλιστα, επισήμανε ότι μόλις βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος θα ήταν επωφελής η θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Παράλληλα, ετοιμάζεται να καταθέσει μια νέα δέσμη προτάσεων για τις οικογένειες γυναικών που δολοφονήθηκαν.

Επιπρόσθετα, περιέγραψε τους τρείς τομείς που σκοπεύει να δώσει βαρύτητα το επόμενο διάστημα: «Αρνούμαι την απραξία και την ακινησία και είμαι αποφασισμένη να βγω δυνατά μπροστά για τα θέματα της Θεσσαλονίκης».

1) Ακρίβεια: «Έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και θα συνεχίσω να το κάνω στηρίζοντας το κυβερνητικό έργο. Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα όρια της οικονομίας για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Μία από αυτές είναι η επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων που αφορά τις επιχειρήσεις για την ένταξη όλων των χρεών τους και αυτών που έχουν δημιουργηθεί πριν την πανδημία, εφόσον κριθεί εφικτή από το οικονομικό επιτελείο».

2) Τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης: «Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει εργοτάξια όχι μουσαμάδες. Είναι, όμως, αναγκαίο να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μου ότι πρέπει να προτεραιοποιηθούν τα θέματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. ‘Έχω έρθει σε επαφή με όλους τους δημάρχους της περιοχής, για να προωθήσω τα θέματά τους, καθώς επίσης και με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βαρνάβα, ο οποίος δίνει μεγάλη και συνεχή μάχη για τις δυτικές συνοικίες».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η επέκταση του Μετρό και προς τα δυτικά. Επίσης να προχωρήσει η αξιοποίηση των πρ. στρατοπέδων Γκόνου, Ζιάκα και Καρατάσιου. Πρότασή μου είναι στο πρ. στρατόπεδο Καρατάσιου να κατασκευαστεί το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Αναγκαία είναι και η αναβάθμιση της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης, καθώς η εικόνα της δεν αρμόζει στη μοναδική είσοδο της πόλης μας».

3) Περιβάλλον. «Στόχος μου είναι να συνδράμω στις καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες του ΦΟΣΔΑ για τον καφέ κάδο αλλά και σε κάθε πρωτοποριακή προσπάθειά του για την εμπέδωση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, που δημιουργεί πράσινες θέσεις εργασίας, δίνοντας έτσι καλοπληρωμένες δουλειές στη νέα γενιά, την οποία εκπροσωπώ φύσει και θέσει. Επίσης, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιπυρική προστασία της πόλης μας και  ειδικά στο Σέιχ Σου και παρακολουθώ στενά όλες τις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται για τον σκοπό αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ >>